Актуални футболни прогнози и стратегии за залагане

В тази статия ще ви покажем малък сравнителен анализ на отборите за Топ 4 в Англия тази година и нашата скормна прогноза.

Шампион – Манчестър Юнайтед

Всякаква логика и анализи ме водят към заключението, че Червените Дяволи ще грабнат още една рекордна титла през тази година. Разбира се, когато кажем, че Юнайтед ще станат шампиони имаме голям шанс да познаем, тък като всички знаем на какво е способен този отбор, но за пореден път тази прогноза е подкрепена от много силни аргументи.

Първо за пореден път трябва да поздравя Фъргюсън за това, което прави. Всички фенове бяха в екстаз след рекордната титла през миналият сезон, но тук трябва да възхвалим и неговите мениджърски умения да ръководи клубът и извън терена. На много пъти през миналата година четох за “остарелият състав” на Юнайтед и за това как той има нужда от подмладяване – е това вече е факт, при това от раз и само за месец! Ван дер Сар и Скоулс се отеглиха от футбола като играчи, а Джон О’Шеа и Уес Браун бяха продадени, а на тяхно място Фъргюсън показа добра активност и доведе в отбора Де Хеа, Фил Джоунс и Ашли Йънг.

Доколко Де Хеа ще може да замести Ван дер Сар е трудно да се каже, тъй като холандеца се превърна в истинска легенда в последните години за този отбор. Но Де Хеа има талант и качества и макар да има да запълва голяма дупка съм убеден, че Фъргюсън ще му гласува доверие и време да ги покаже и да израстне в отбора, тъй като за него испанеца представлява сериозна инвестиция. И дори и Де Хеа да не успее да блесне в началото съм убеден, че Юнайтед отново ще запише много сухи мрежи през сезона, както винаги, благодарение и на добрата си защита.

Фил Джоунс показа сериозни заявки миналата година да се превърне в класен защитник, а щом е привлякъл така вниманието на шотландеца е още един индикатор за неговият талант. Предвид предишното отлично попадение в защита в лицето на Смолинг, няма да се учудя, ако Джоунс също се успее бързо да се развие и защо не след време в защитната двойка Джоунс-Смолинг да видим логичното продължение на централната защита на отбора.

За другото ново попълнение, Ашли Йънг, също имам позитивно мнение. Това е играч с отлични качества, при това той представлява един изключително отборен играч, а това е точно стилът на Юнайтед. Това е основната ми причина да мисля, че Йънг ще успее отлично да се впише в отбора на Червените Дяволи, при това без да има нужда от много време. Той може да даде на отбора допълнително скорост, нужна широчина, както и многобройни пасове, опасни положения и асистенции (миналата година с най-много асистенции в лигата бе Нани с 18, а Йънг бе с 11).

Спокойно мога да заявя, че съставът на Юнайтед е далеч подмладен при това Фъргюсън направи това по отличен начин. В момента виждам един по-способен състав на Юнайтед и в него има светло бъдеще. Очаквам и Чичарито да продължава да блести още повече през идната година. Единственият пропуск може би на Фъргюсън бе, че не успя (поне до момента) до привлече кретивен играч в центъра на терена, какъвто щеше да бъде Шнайдер, но мисля, че и без него този отбор е достатъчно шампионски.

И не на последно място – факторът Фъргюсън! Този мениджър винаги знае как да подходи в мачовете и винаги доставя точно толкова, колкото да спечели мачът, без значение какво трябва да се направи. Типичен пример бе мачът за Комюнити Шийлд, когато през второто полувреме, след драстични промени видяхме един много по-различен състав на Юнайтед откъм играчи и начин на игра. Кой знае – точно този отбор може да е бъдещето на състава.

Червените Дяволи бяха перфектен домакин през миналата кампания с 18 победи и 1 равенство и очаквам подобни статистики и през тази година у дома.

Според мен Манчестър разполага с шампионски състав и начело с Фъргюсън са способни на още една титла. Шотландецът ще има сериозни амбиции за Шампионска Лига тази година, но не мисля, че това ще навреди на локалното им представяне.

Битката за Втора Позиция – Челси и Манчестър Сити

Два изключителни отбора, на който с удоволствие ще наблюдавам развитието през този сезон, но за момента не мога да ги поставя наравно с Юнайтед поради много неизвестни покрай тях.

Челси както винаги разполагат с отличен състав, но имам много въпросителни около тях. Основните са свързани с Вилаш-Боаш и Торес. Напускането на Анчелоти донякъде бе логичен ход, тъй като може би бе нужно да се даде възможност на друг мениджър да се опита да постигне целите на клуба. Италианеца се справи отлично през повече време, но видяхме и доста слаби моменти по време на кризата. Всъщност основният въпрос тук е как 33 годишният Вилаш-Боаш ще повлия на клуба и колко добре той ще може да го управлява още от първият сезон.

Този мениджър определено предизвика фурор и изключително много напомня на Моуриньо преди години и има защо. Определено той е с отлични качества и очакваният около него са големи, та дори и само поради сравнението със Специалния. Но засега изглежда това не му оказва никакво напрежение, което разбира се е добре за него и клубът.

Аз лично не бих прибързал със заключения засега – мисля, че той може да даде много на клуба с неговите познания, новаторски идеи и начинът по който практикува играта си на терена. Надявам се това да стане така, тъй като Челси имат нужда от това точно сега и нито месец по-късно, но аз ще запазя оценката си за момента и ще я дам чак в средата на сезона, но определено съм оптимистично настроен за неговият престой на Стамфорд Бридж.

По непридвидимо за мен ще бъде представянето на Торес. Едно нещо е ясно – с малко по-активна трансферна политика, правилното напасване на Вилаш-Боаш и прераждането на Торес, Челси ще процъфти. Но според мен докато не видим първите месеци на Торес в игра не можем да преценим до каква степен той ще успее да се сработи с новият мениджър или по-важното – до каква степен ще успее да възвърне отличната си форма и да покаже качествата си.

Другата неяснота отноно Сините за мен остава застаряващият състав и относително по-късата скамейка на отбора. От практиката през миналата година видяхме, че този отбор има нужда от подмладяване и ключови и водещи играчи като Лампард и Дрогба през голяма част от сезона бяха като загубени и сякаш възрастта започва все повече и повече да им се отразява. Разбира се Вилаш–Боаш може да вдъне необходимата увереност и мотивация и те да бъдат преоткрити макар и само за сезон, но въпросът с подмладяването на състава все още ще е на лице. Челси привлякоха Лукако, няколко млади играчи, но това е далеч от достатъчно – изглежда, че интересното свързано с трансферната им политика предстои.

Сините имат отличен състав, но сами виждате, че от позицията и ситуацията до момента, не мога да надередя Челси като шампиони. Това може да се промени през сезона, когато много неизвестни вече престанат да бъдат такива в уравнението, но от сегашната перспектива, трябва да сложа лондончани на 2-ра или 3-та позиция.

Сити постигнаха две от своите цели през мината кампания, а имено място в Топ 4 и купа. Сега е време за този отбор да покоряват нови висини и пред тях седят новите им цели – добро представяне в Шампионска Лига и 1-во място в Премиършип. Докато първата им цел изглежда реалистична, мисля че е необходимо още време докато този отбор стане шампионски.

Определено съставът разполага с много и класни играчи и се сработи до голяма степен като тим. Но все още виждам голяма волативност в представянето им като цяло, а и не виждам засега този сплотен шампионски тим какъвто има в Челси и Манчестър Юнайтед. Дали е необходимо още време или смяна в мениджмънта е трудно да се определени на този етап.

Агуеро определено е страхотно подсилване на състава, но тепърва предстои да видим дали той ще успее да блести в Сити. Голямото ми притеснение е въпросът около Тевез – този играч просто играе прекалено голяма роля в нападението на Сити в сегашната ситуация. Евентуални изяви на Агуеро могат да го заместят, но за момента Тевез е прекалено необходим. Силва е друг ключов играч, който според мен направи страхотен сезон и ако Сити успеят да привлекът Насри и да задържат Тевез, тогава определено това ще бъде отбор, който ще напрви сериозен натиск за първата позиция, но най-вероятно ще завърши 2-ри.

Но ако нещата продължават да се развиват в тази посока за Сити, която определено е правилната, след известно време, без или със смяна на мениджмънта, този отбор ще бъде способен да се бори много сериозно за шампионската титла в Англия.

И нека не забравяме, че това е отбор със сериозни възможности и можем да очакваме от него определени корекции в състава през зимата в зависимост от това как се развиват нещата за тях.

Заветното 4-то място – Ливърпул/Арсенал/Тотнъм

За съжаление бих отписал напълно Шпорите за място в Топ 4 – просто не виждам подобрение в този състав в последно време. Дори нещата могат да отидат на по-лошо, ако Модрич замине в посока Челси. Реднап не бе активен на трансферният прозорец и основните, при това много сериозни проблеми, от миналата година могат спокойно да продължат и през тази, ако Реднап не докосне отбора с магическа пръчица, а имено много слабата дефанзива и импотентната офанзива, на която и липсва разнообразие и възможности.

Тук бих споменал само и Сандро, който показа иключителни качества през миналата година и с интерес ще следя неговото развитие тази година.

От натоящата гледна точка между Ливърпул и Арсенал, бих дал предмиството на Ливърпул, разбира се не очаквам така лесно те да се върнат в Топ 4. Генерално погледнато за мен тези два отбора вървят в различни посоки през последната година – докато Ливърпул е в подем, Арсенал изглежда, че върви само надолу в последно време.

По всичко личи, че след Ел Класико, Фабрегас ще поеме в посока Барселона, а бъдещето на Насри все още не е ясно. Но ако Венгер не се активизира на трансферният прозорец, при това със сериозни попълнения и загуби Фабрегас и Насри, го очакват тежки времена. Никои не отрича атрактивната игра, която Топчиите показват по принцип и аз лично давам заслуженото на опитите на Венгер да гради отбор от млади и надеждни играчи, но феновете и клубът имат нужда и от постижения – такива Венгер не е донесъл в последните 6 години. И макар и собтвениците да са доволни, тъй като отборът прави добра печалба, тази ситуация трябва да се промени, ако Арсенал иска да постигне нещо в обозримо бъдеще.

Венгер не изневери на стила си и доведе Чембърлейн, който има страхотни качества, но по всичко личи, че ще има нужда от много време за развитие. За Жервиньо нищо не мога да кажа в момента, тъй като имам нужда да го наблюдавам известно време в действие във Висшата Лига. Но по всичко личи, че нещата ще опрат до един въпрос – какви ще са ходовете на Венгер след продажбата на Фабрегас и евентуално Насри и какво ще прави с парите от тези продажби?

Ливърпул от друга стана са поели различна пътека – Далглиш влия изключително положително на отбора в морален и игрален аспект и по всичко личи, че ще продължава да го води нагоре. Шотландецът вече похарчи 100 милиона на пазара, при това изглежда за добри попълнения – Суареш, Керъл, Даунинг, Адам, Хендерсън, Енрике. По този начин той засили сериозно всеки от фронтове на отбора.

Ливърпул завърши и игра силно в последните месеци на миналият сезон и очаквам това да продължи и през тази година. Суареш вече се оказа изключително попадение, а от другите играчи предстои да видим какво ще покажат. Но на хартия с отличен вратар в лицето на Рейна, подсилена защита, макар и левият бек все още да е проблемен, далеч по-сериозна халфова линия, в която се очаква в идните седмици да се завърне Джерард, а Мерейлеш да продължи с добрите си изяви, Суареш, който гради прекрасно атаките, подкрепян от Даунинг, който бе обявен за играч на сезона през миналата година в Астън Вила, и работната пчеличка Кайт, както и типичният таран в лицето на Керъл.

Далглиш и Джон Хенри поставиха постижима цел на отборът и тя е влизане в Топ 4, която от сегашната позиция, ако Арсенал не превърнат бъдещият си паричен поток в класни и опитни играчи, мисля че ще успеят да постигнат. Червените наистина играха много силно от идването на Далглиш и очаквам до голяма степен това да продължи и през тази година.

Заключение

Разбира се това са предварителни заявки от мен за крайното класиране в Премиършип, но имайки предвид, че дори още първият кръг не е изигран, това са по-скоро анализи, отколкото прогнози. Ще се радвам, ако споделите вашето мнение за Топ 4 тази година както критики и коментари към моите думи по-горе.

И за финал – два залога за краят на сезона от мен с малки залози, но за сметка на това, такъв тип залози винаиги са много интересни и заинтригуващи.

  • Ливърпул да завърши в Топ 4 при 2.00 коефициент от BOOKIE_LINK
  • Чичарито – топ голмайстор на Манчестър Юнайтед при 2.10 коефициент от BOOKIE_LINK
  • Манчестър Юнайтед – Шампиони при 2.62 коефициент от BOOKIE_LINK
  • Манчестър Сити – Шампиони (Манчестър Юнайтед&Челси се изключват от класирането) при 2.00 коефициент от BOOKIE_LINK

 

Няма свързани етикети

Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк). Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години

Един коментар за “Премиършип | Битката за Топ 4 | Сезон 2011/2012”

#1 Сирине на 13 August, 2011 в 2:26 am

Мани ги тия Лузърпуууулллллл! Не ставате за нищо! Дай им по една “извара”, току-виж сте се спасили от изпадане!!! Обитацииииии!!!!! :@:@:@ 😛 😛 😛 :*
 
 

Свързани статии :

    Няма нищо свързано с темата

Предишна статия/прогноза : Ливърпул – Съндърланд | Премиършип | Събота | 17:00

 

Следващата статия/прогноза : У.Б.А. – Манчестър Юнайтед | Премиършип | Неделя | 18:00

 


Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години.
Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк).
Някои права запазени. Статии и футболни прогнози могат да бъдат копиране само след добавяне на https://futbolniprognozi.com в края на статията/футболната прогноза. Футболни прогнози не носи отговорност за вашите залози, както и не изисква процент от вашите печалби.