Актуални футболни прогнози и стратегии за залагане

Речник на видовете залози

Публикувано на от

Речник на видовете залози

Голов хендикап – Предимство на някои от отбори с определен брой голове/точки.

Aзиатски хендикап – Разновидност на головия хендикап. По-подробно за него можете да прочетете в статията : По-добрите коефициенти : Азиатски Хендикап

Сигурен залог – Залог при който печалбата е сигурна, поради различията в коефициентите от различните букмейкър. Пример: за Под 2.5 гола от букмейкър 1 имаме коефициент 2.30 за Над 2.5 гола от букмейкър 2 имам коефициен 2.00, при правилно разпределение на залога за двете събития има сугурна печалба от 6.977%. В някоя от следващите статии ще обясним по-подробно какво са сигурните залози.
Първо полувреме/краен резултат – залог за победител през първото полувреме и в края на мача. Пример: Да вземем първия мач от Европейското първенство по футбол Швейцария – Чехия : Коефициентите за Първо полувреме/краен резулата са :

Швейцария – Швейцария – 5.00
Швейцария – Равен – 15.00
Швейцария – Чехия – 29.00
Равен – Швейцария – 6.00
Равен – Равен – 4.75
Равен – Чехия – 6.00
Чехия – Швейцария – 34.00
Чехия – Равен – 15.00
Чехия – Чехия – 4.50

Точен резултат – залага се за крайния резултат. В зависимост от условията на букмейкъра в който залагате е уточнено дали е се зачита резултата в редовните 90 минути или се включват и продължения. Най-често се има предвид редовните 90 мин.

Двоен шанс – залог на два изхода от събитие, нужно е поне единия да излезе, за да се счете залога за печеливш. Двойния шанс се изчисля по формулата :

X*Y/(X+Y)
където Х и Y са 1 и Х или 1 и 2 и т.н.

Пример : отново се връщаме към Швейцария – Чехия. Коефициентите за 1х2 – 2.75| 3.20| 2.62 т.е двойния шанс за 1Х е 2.75*3.2/(2.75+3.2) = 1.48

Общо голове : залага се за общия брой на голове, отново зависимост от правилата на букмейкъра. но най-често се считат головете в редовните 90 мин. Тук влизат залози за под 2.5 гола, над 2.5 гола и т.н. Можете да видите таблица с най-честите условия за : общо голове Пример : Швейцария – Чехия :

Под 2.5 гола – 1.57 (примерно при резултат 1-2 т.е. общо три гола залога е губещ)
Над 2.5 гола – 2.35 (примерно при резултат 1-2 т.е. общо три гола залога е печеливш)

Равен – няма залог (Draw no bet, DNB ) – ако мача завърши наравно залога се връща

Печеливша разлика : победа на даден отбор с определена разлика. Пример :

Швейцария да спечели с 1 гол – 4.00
Швейцария да спечели с 2 или повече гола – 6.50
Чехия да спечели с 1 гол – 4.00
Чехия да спечели с 2 или повече гола – 6.00
Нулево равенство – 7.00
Равен резултат – 5.00

Под равен резултат в случая се има предвид 1-1, 2-2 и т.н. без 0-0


Време на първи гол
– кога ще бъде отбелязан първият гол в мача. Пример с Швейцария – Чехия :

До и включително 29 минута – 2.05
След 29 минута – 2.05
Без голове – 7.00

Сбор минути на головете – общия брой минути, в които ще бъдат отбелязани всички голове в дадена среща. Например голове в 24-тата, 51-вата и 59-тата минути на мача правят общо 134 ‘голови’ минути. Редовното време на срещите е в рамките на 90 минути.

Куинела
Куинела е единичен пул залог съставен от 2 селекции за едно и също състезание. Селекциите трябва да финишират на 1-во и 2-ро място в какъвто и да е ред, за да бъде залогът печеливш. Ако в куинела залогът е посочен участник, който не учавства в състезанието, залогът се отменя.

Единичен/Директен
Единичен или директен е залог съдържащ една селекция. За да бъде печеливш залога, тази селекция трябва да бъде успешна.

Пример:
Арсенал да спечели с/у Ман Юн.
Арсенал трябва да спечели за да бъде залога печеливш.

Двоен/Раунд Робин/2 игри парлей
Двоен, Раунд Робин или 2 игри парлей е един залог съдържащ 2 селекции за различни събития. И двете селекции трябва да са успешни за да бъде печеливш залога, като печалбата от първия се реинвестира във втория.

Пример:
Арсенал да спечели с/у Ман Юн.
Бест Мейт да спечели Челтънъм Къп.
Арсенал и Бест Мейт трябва да спечелят за да бъде залога печеливш.

Троен/3 игри парлей
Троен или 3 игри парлей е 1 залог съдържащ 3 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни, за да бъде залога печеливш. Печалбите от първия се реинвестират във втория и след това в третия.

Пример:
Арсенал да спечели с/у Ман Юн.
Бест Мейт да спечели Челтънъм Къп.
Михаел Шумахер да спечели Гран При на Белгия.
Арсенал, Бест Мейт и Михаел Шумахер трябва да спечелят за да бъде залога печеливш.

Четворен/4 игри парлей
Четворен или 4 игри парлей е 1 залог съдържащ 4 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да бъде залога печеливш. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

Пример:
Арсенал да спечели с/у Ман Юн.
Бест Мейт да спечели Челтънъм Къп.
Михаел Шумахер да спечели Гран При на Белгия.
Тайгър Уудс да спечели US Оупън
Арсенал, Бест Мейт, Михаел Шумахер и Тайгър Уудс трябва да спечелят за да бъде залога печеливш.

Петорен/5 игри парлей
Петорен или 5 игри парлей е 1 залог съдържащ 5 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да е печеливш залога. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

6-кратен/6 игри парлей
6-кратен или 6 игри парлей е 1 залог съдържащ 6 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да е печеливш залога. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

7-кратен/7 игри парлей
7-кратен или 7 игри парлей е 1 залог съдържащ 7 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да е печеливш залога. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

8-кратен/8 игри парлей
8-кратен или 8 игри парлей е 1 залог съдържащ 8 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да е печеливш залога. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

9-кратен/9 игри парлей
9-кратен или 9 игри парлей е 1 залог съдържащ 9 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да е печеливш залога. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

10-кратен/10 игри парлей
10-кратен или 10 игри парлей е 1 залог съдържащ 10 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да е печеливш залога. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

11-кратен/11 игри парлей
11-кратен или 11 игри парлей е 1 залог съдържащ 11 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да е печеливш залога. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

12-кратен/12 игри парлей
12-кратен или 12 игри парлей е 1 залог съдържащ 12 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да е печеливш залога. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

13-кратен/13 игри парлей
13-кратен или 13 игри парлей е 1 залог съдържащ 13 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да е печеливш залога. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

14-кратен/14 игри парлей
14-кратен или 14 игри парлей е 1 залог съдържащ 14 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да е печеливш залога. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

Трикси
Трикси се състои от 4 залога съдържащи 3 селекции за различни събития: 3 двойни и 1 троен залог. Всеки две печеливши селекциигарантират печалба.

Пример:
Арсенал да спечели с/у Ман Юн.
Бест Мейт да спечели Челтънъм Къп.
Михаел Шумахер да спечели Гран При на Белгия.
Ако които и да е две селекции са успешни, 1 от двойните залози печели. Ако всички 3 селекции са успешни, трите двойни залози и тройният залог печелят.

Патент
Патент се състои от 7 залога съдържащи 3 селекции за различни събития: 3 единични, 3 двойни и 1 троен залог. Която и да е печеливша селекция гарантира печалба.

Пример:
Арсенал да спечели с/у Ман Юн.
Бест Мейт да спечели Челтънъм Къп.
Михаел Шумахер да спечели Гран При на Белгия.
Ако която и да е една от селекциите е успешна, 1 от единичните залози е печеливш. Ако които и да е две селкции спечелят, 2 от единичните залози и един от двойните печели. Ако и трите селекции спечелят, тогава всички 3 единични, 3 двойни и 1 троен залог печелят.

Патент пермутация
Един патент пермутация съдържа между 4 и 6 селекции, като патента се състои от всички възможни комбинации съставени от 3 различни селекции.
Пример:
Арсенал да спечели с/у Ман Юн. (a)
Бест Мейт да спечели Челтънъм Къп. (b)
Михаел Шумахер да спечели Гран При на Белгия. (c)
Тайгър Уудс да спечели US Оупън. (d)

Патента пермутация ще съдържа 28 залога (4 идивидуални патента)

Единични Двойни Тройни
Патент 1- a, b, c a, b, c ab, ac, bc a, b, c
Патент 2 – a, b, d a, b, d ab, ad, bd a, b, d
Патент 3 – a, c, d a, c, d ad, ac, cd a, c, d
Patent 4 – b, c, d b, c, d bd, cd, bc b, c, d

Янки
Един янки се състои от 11 залога включващи 4 селекции за различни събития: 6 двойни, 4 тройни и 1 четворен. Които и да е две успешни селекции гарантират печалба.

Пример:
Арсенал да спечели с/у Ман Юн.
Бест Мейт да спечели Челтънъм Къп.
Михаел Шумахер да спечели Гран При на Белгия.
Тайгър Уудс да спечели US Оупън
Ако които и да е две селекции спечелят, 1 от двойните залози печели. Ако които и да е 3 селекции спечелят, то 3 от двойните залози и 1 от тройните печелят. Ако всички 4 селекции спечелят, то тогава всички 6 двойни залога , 4 тройни и 1 четворен залог ще са печеливши.

Янки пермутация
Една янки пермутация съдържа 5 или 6 селекции за различни събития; янки залозите са съставени от възможните комбинации на 4 от тези селекции.

Пример базиран на следните 5 селекции:
Арсенал да спечели с/у Ман Юн. (a)
Бест Мейт да спечели Челтънъм Къп. (b)
Михаел Шумахер да спечели Гран При на Белгия. (c)
Тайгър Уудс да спечели US Оупън. (d)
Найт Флайър да спечели в Кемптън от 4:15 (e)
Янки пермутацията ще съдържа 55 залога (5 индивидуални янки залога)
Двойни Тройни Четворни
Янки 1 – a,b,c,d ab,ac,ad,bc,bd,cd abc,abd,acd,bcd abcd
Янки 2 – a,b,c,e ab,ac,ae,bc,be,ce abc,abe,ace,bce abce
Янки 3 – a,b,d,e ab,ae,ad,be,bd,ed abd,abe,ade,bde abde
Янки 4 – a,c,d,e ae,ac,ad,ec,ed,cd acd,ace,ade,cde acde
Янки 5 – b,c,d,e eb,ec,ed,bc,bd,cd bcd,bce,bde,cde bcde

Щастливата 15-ка
Щастливата 15-ка се състои от 15 залога, включващи 4 селекции за различни събития: 4 единични, 6 двойни, 4 тройни и 1 четворен залог. Всяка една печеливша селекция гарантира печалба.
Ако която и да е селекция спечели, то 1 от единичните залози е печеливш. Ако които и да е две селекции спечелят, то 2 от единичните залози и един от двойните са печеливши. Ако които и да е 3 селекции спечелят, 3 от единичните, 3 от двойните и един от четворните залози са печеливши. Ако всички 4 селекциии спечелят, то тогава всички 4 единични, 6 двойни, 4 тройни и един троен залог са печеливши.
Бонусите за Щастливата 31-ца важат за всички спортове и видове залози, с изключение на Американски спортове, Залагане на числа (Лото и т.н.). Голове Над/Под, Азиатски Хендикап, брой голове и залагане хендикап с 2-възможности на Ръгби. За да важат бонусите и компенсациите, коефициентите за всички селекции трябва да са 1/9 или по-високи. Ако спечели само 1 селекция, ние изплащаме удвоената печалба за нея. Ако всички селекции спечелят, то вие получавате бонус 15 % от цялата ви печалба.(Бонуси не се изплащат за подсигурени залози за място.)

Супер Янки
Супер Янки се състои от 26 залога, съдържащи 5 селекции за различни събития: 10 двойни, 10 тройни, 5 четворни и 1 петорен залог. Които и да е две печеливши селекции гарантират печалба.

Щастливата 31-ца
Щастливата 31-ца се състои от 31 залога, съдържащи 5 селекции за различни събития: 5 единични, 10 двойни, 10 тройни, 5 четворни и един петорен залог. Която и да е успешна селекция гарантира печалба. Бонусите за щастливата 31-ца важат за всички спортове и видове залози, с изключение на Американски спортове, Залагане на числа (Лото и т.н.). Голове Над/Под, Азиатски Хендикап, Голов Хендикап и залагане хендикап с 2-възможности на Ръгби. За да важат бонусите и компенсациите, коефициентите за всички селекции трябва да са 1/9 или по-високи. Ако спечели само 1 селекция, ние изплащаме удвоената печалба за нея. Ако всички 5 селекции спечелят, то Вие получавате бонус 20 % от цялата ви печалба.(Бонуси не се изплащат на части за подсигурени залози.)

Хайнц
Хайнц се състои от 57 залога, съдържащи 6 селекции за различни събития: 15 двойни, 20 тройни, 15 четворни, 5 петорни и един 6-кратен залог. При всеки две успешни селекции се гарантира печалба.

Щастливата 63-ка
Щастлива 63-ка се състои от 63 залога, съдържащи 6 селекции за различни събития: 6 единични, 15 двойни, 20 тройни, 15 четворни, 6 петорни и един 6-кратен залог. Която и да е печеливша селекция гарантира печалба.
Бонусите за щастливата 63-ка важат за всички спортове и видове залози, с изключение на Американски спортове, Залагане на числа (Лото и т.н.). Голове Над/Под, Азиатски Хендикап, Голов Хендикап и залагане хендикап с 2-възможности на Ръгби. За да важат бонусите и компенсациите, коефициентите за всички селекции трябва да са 1/9 или по-високи. Ако спечели само 1 селекция, ние изплащаме удвоената печалба за нея. Ако всички 5 селекции спечелят, то Вие получавате бонус 10 % от цялата ви печалба.(Бонуси не се изплащат на части за подсигурени залози.)

Азбука
Азбука се състои от 26 залога съдържащи 6 селекции за различни събития: 2 патента (14 залога), 1 янки (11 залога), и един 6-кратен (1 залог). Която и да е успешна селекция гарантира печалба.
Предлагат се бонуси на Азбука, когато селекциите са коне или хрътки( без Анте-пост) или точен резултат при футбол. Ако всички 6 селекции спечелят, ние изплащаме бонус 10 % от печалбата.

Супер Хайнц
Супер Хайнц се състои от 120 залога, съдържащи 7 селекции за различни събития: 21 двойни, 35 тройни, 35 четворни, 21 петорни, седем 6-кратни и един 7-кратен залог. Които и да е две успешни комбинации гарантират печалба.

Голиат
Голиат се състои от 247 залога, съдържащи 8 селекции за различни събития: 28 двойни, 56 тройни, 70 четворни, 56 петорни, 28 6-кратни, осем 7-кратни и един 8-кратен. Които и да е две успешни комбинации гарантират печалба.

Блок
Блок е залог покриващ напълно 9,10,11 или 12 селкции. Всички възможни двойни, тройни и т.н. залози са взключени в Блок. Които и да е две успешни селекции гарантират печалба.

Юниън Джак
Залогът Юниън Джак съдържа 9 селекции за различни събития, разпределени така че да формират 8 групи от по 3.

3 хоризонтални линии (1-2-3 / 4-5-6 / 7-8-9)
3 вертикални линии (1-4-7 / 2-5-8 / 3-6-9)
2 диагонала (1-5-9 / 3-5-7)

1 2 3
4 5 6
7 8 9

На всяка група от 3 може да бъде заложено като на тройни, патенти или трикси. Следователно Юниън Джак троен се състои от 8 залога съставени от 9 селекции, Юниън Джак патент се състои от 56 залога съставени от 9 селекции, Юниън Джак патент се състои от 56 залога съставени от 9 селекции и Юниън Джак трикси се състои от 32 залога съставени от 9 селекции.

Предлагат се бонуси за Юниън Джак, когато селекциите са за коне, хрътки (без анте-пост) или точен резултат за футбол. За да важат бонусите, всички коефициенти трябва да са 1/9 или по високи.

2 спечелили тройни – 10% бонус от печалбите
3 спечелили тройни – 20% бонус от печалбите
4 спечелили тройни – 30% бонус от печалбите
5 спечелили тройни – 40% бонус от печалбите
6 спечелили тройни – 50% бонус от печалбите
8 спечелили тройни – 100% бонус от печалбите

При Юниън Джак петент и Юниън Джак трикси горепосочените бонуси важат само за тройните залози).

Форкаст
Форкаст залагането представлява прогнозиране на 1во и 2ро място при конни надбягвания или надбягвания с хрътки. Форкаст дивидентите се обявяват след всяко състезание, като те са базирани на началните цени при залог от £1.

Директен форкаст(sfc)
Директен форкаст е един залог включващ две селекции за едно и също състезание в определен ред.
Пример:
Кемптън от 4:15pm
1ви- Найт Флайър
2ри – Ръсти Рейнджър
£5 директен форкаст.
Найт Флайър трябва да финишира на 1во място, а Ръсти Рейнджър да финишира 2ри, за да бъде печеливш залога. Печалбата ще бъде форкаст дивидентът умножен по 5.

Обърнат форкаст (rfc)
Обърнат форкаст са два залога включващи 2 селекции за едно и също състезание за познаване на 1во и 2ро място.
Пример:
Кемптън от 4.15pm
Найт Флайър
Ръсти рейнджър
£5 обърнат форкаст(2 залога от по £5, общ залог £10).
Найт Флайър и Ръсти Рейнджър трябва да финишират на 1во и 2ро място в какъвто и да е ред за да бъде залога печеливш.

Печалбата ще бъде форкаст дивидентът умножен по 5.

Директен двоен форкаст
Директен двоен форкаст е един залог, както и стандартния двоен, включващ 2 директни форкаста за 2 състезания. И двата форкаста трябва да са успешни за бъде залога печеливш, като печалбите от първия се реинвестират във втория.
Пример:
Кемптън от 4.15pm
1ви- Найт Флайър
2ри – Ръсти Рейнджър
# Донкастър от 4.45pm
1ви – Клас Акт
2ри – Бълийв Ин Ми
£5 директен двоен форкаст.

Ако форкаста от 4.15pm е успешен, форкаст коефициентът ще бъде умножен по 5 и печалбата ще се реинвестира като залог за следващия форкаст от 4.45pm. Ако втория форкаст е също успешен тогава целият залог ще бъде печеливш. Печалбата ще бъде реинвестираната печалба умножена по форкаст дивидента за състезанието от 4.45pm.

Комбиниран форкаст (cfc)
Комбинирания форкаст се състои от 3 или повече селекции за едно и също състезание. За да бъде залога печеливш трябва които и да е две от тези селекции да заемат първо и второ място независимо в какъв ред.

Пример:
Кемптън от 4.15pm
Найт Флайър
Ръсти Рейнджър
Бейли Бой

£5 комбиниран форкаст. (6 единични залога по £5, общ залог £30).

Таблицата по-долу показва шестте възможни резултата при които залога би бил печеливш.

1 2 3 4 5 6
Резултат a-b a-c b-a b-c c-a c-b

Печалбата ще бъде форкаст дивидента умножен по 5.

Броят на залозите при комбинирания форкаст се изчислява като броят селекции се умножи по предходното число. Например при 3 селекции броят на залозите е 3 x 2 = 6.

Комбиниран трикаст
Комбинирания трикаст се състои от 3 или повече селекции за едно и също състезание, като всеки от тези 3 да финишира на 1во, 2ро или 3то място независимо в какъв ред за да бъде залога печеливш.
Пример:
Донкастър от 4.45pm
Клас Акт
Бълийв Ин Ми
Мр Вейн
Фенси Дет

£1 комбиниран трикаст. (24 единични залога @ £1, tобщ залог £24).
Които и да е 3 от 4те селекции трябва да финишират на първите 3 места. Печалбата ще бъде £1 умножен по трикаст дивидента.
Броят на залозите при комбиниран трикаст се изчислява като се умножи броят на селекциите по двете му предходни числа.
Например при 4 селекции, броят на залозите ще бъде 4 x 3 x 2 = 24.

Шоукаст
Шоукаст е форкаст или трикаст с фиксирана цена, базирана на ранните цени или предадена от мястото на състезанието. Налична е за английски и ирландски конни надбягвания и хрътки.

Тийзър
Тийзър е един залог включващ 2 или повече точкови спреда или селекции върху общия брой голове/точки в мача за американски футбол или баскетбол. Фиксиран брой точки се купуват или продават от всички селекции в тийзъра. коефициентите по които се изплащат печалбите са фиксирани в зависимост от броя на отборите и броя на точките, които се купуват или продават. Всички селекции трябва да са успешни за да бъде залога печеливш.

Пример: следните 2 селекции за двоен/две игри парлей ще бъдат предложени:

Селекция Събитие Хендикап коефициенти Печалба
1 GEO Форс @ DET Фъри(Точков спред) GEO Форс +5.5 10/11 Залог от 10 ще спечели 36.44
2 IND Файърбърдс @ COL Кръш(Точков спред) IND Файърбърдс +4.0 10/11

При 6 точков тийзър, хендикапа ще бъде корогиран с +6.

Селекция Събитие Хендикап Купува/Продава точки Печалба
1 GEO Форс @ DET Фъри(Точков спред) GEO Форс +11.5 +6 Залог от 10 би спечелил 19.09
2 IND Файърбърдс @ COL Кръш(Точков спред) IND Файърбърдс +10.0

Закупуването на точки е просто промяна в хендикапа и съответно потенциалната печалба.

Залог АКО
Залог АКО е 1 залог включващ от 2 до 12 директни селекции свързани с условие. Има 2 типа: – (1) ‘Единично действие’ при което втория директен залог става валиден само ако първия спечели, и т.н. във веригата от залози; (2) ‘Двойно действие’ при което втория залог ще бъде валиден, ако първия залог спечели, при равен, или играта е отменена, и т.н. във веригата от залози. При губеща селекция залога спира.

Обърната екзакта
Обърната екзакта са 2 залога съставени от 2 селекции за едно и също състезание за 1-во и 2-ро място.
Пример:
Състезание 1 във Филаделфия Парк
Джетсън
Хампшир Лад
5 обърната екзакта (2 единични залога от @ $5, общ залог $10).
Джетсън и Хампшир Лад трябва да финишират на 1-во и 2-ро място в какъвто и да е ред за е печеливш залога. Ако в залога екзакта е посочен участник, който не учавства в състезанието, залогът се отменя.

Трифекта
Трифекта е пул залог, който е прогноза за 1-во, 2-ро и 3-то място за едно и също състезание. За да бъде залога успешен, направените селекции трябва да финишират в точния посочен ред. Ако в трифекта залогът е посочен участник, който не учавства в състезанието, залогът се отменя.

Комбинирана трифекта
Комбинирана трифекта е пул залог, който е прогноза за 1-во, 2-ро и 3-то място за едно и също състезание. За да бъде залога успешен, направените селекции трябва да финишират в какъвто и да е ред. Ако в комбинираната трифекта е посочен участник, който не учавства в състезанието, залогът се отменя.

Суперфекта
Суперфекта е пул залог, който е прогноза за 1-во, 2-ро, 3-то и 4-то място за едно и също състезание. За да бъде залога успешен, направените селекции трябва да финишират в точния посочен ред. Ако в супрерфекта залогът е посочен участник, който не учавства в състезанието, залогът се отменя.

Комбинирана Суперфекта
Комбинирана суперфекта е пул залог, който е прогноза за 1-во, 2-ро, 3-то и 4-то място за едно и също състезание. За да бъде залога успешен, направените селекции трябва да финишират в какъвто и да е ред. Ако в комбинираната супрерфекта е посочен участник, който не учавства в състезанието, залогът се отменя.

Директен троен форкаст
Директния троен форкаст е един залог, както стандартен троен, включващ 3 директни форкаста направени за 3 състезания. И трите форкаста трябва да бъдат успешни за да е печеливш залога, като печалбите от първия се реинвестират във втория, а те съответно в третия форкаст.

Директен патент форкаст
Директен патент форкаст са 7 залога, както стандартен патент, съдържащи 3 директни форкаста за 3 състезания. Залогът включва 3 единични, 3 двойни и един троен залог. Който и да е печеливш форкаст гарантира печалба.

Директен янки форкаст
Директен янки форкаст са 7 залога, както стандартен янки, съдържащи 4 директни форкаста за 4 състезания. Залогът включва 6 двойни, 4 тройни и един четворен залог. Които и да са два печеливши форкаста гарантират печалба.

Двоен обърнат форкаст
Двоен обърнат форкаст са 4 залога, включващи 2 обърнати форкаста за 2 състезания.И двата обърнати форкаста трябва да са успешни за да бъде залога печеливш, като печалбите от първия се реинвестират във втория.

Пример:
Кемптън от 4.15pm
Найт Флайър (a)
Ръсти Рейнджър (b)

Донкастър от 4.45pm
Клас Акт(c)
Бълийв Ин Ми (d)

£двоен обърнат форкаст (4 единични залога от по £5, общо залог £20)

следната таблица показва четирите възможни печеливши резултата.

1 2 3 4
Състезание 1 – 4.15pm a-b a-b b-a b-a
Състезание 2 – 4.45pm c-d d-c c-d d-c

Която и да е от посочените комбинации и за двете състезания прави залога печеливш.

Ако някоя от първите помбинации е печеливша,то форкаст дивидентът за състезанието от 4.15pm се умножава по 5 и се реинвестира в залог за състезанието от 4.45pm. Печалбата от целия залог ще бъде този залог умножен по дивидента за състезанието от 4.45pm.
Троен обърнат форкаст
Троен обърнат форкаст в каъвто и да е ред са 8 залога, включващи 3 обърнати форкаста за 3 състезания. Всички 3 обърнати форкаста трябва да бъдат успешни за да бъде залога печеливш, като печалбата от първия се реинвестира във втория, а печалбата от втория съответно в третия.Пример:
Кемптън от 4.15pm
Найт Флайър (a)
Ръсти Рейнджър(b)

Донкастър от 4.45pm
Клас Акт (c)
Бълийв Ин Ми (d)

Нюмаркет от 5.30pm
Яхуу (e)
Съншайн (f)

£5 троен обърнат форкаст. (8 единични залога от по @ £5, общ залог £40)

Следната таблица показва осемте възможни печеливши резултата за този залог.

1 2 3 4 5 6 7 8
Състезание 1 a-b a-b b-a b-a a-b a-b b-a b-a
Състезание 2 c-d d-c c-d d-c c-d d-c c-d d-c
Състезание 3 e-f f-e e-f f-e f-e e-f f-e e-f

Която и да е от изброените по-горе комбинации за всяко от 3те състезания превръща тройния залог в печеливш. Форкаст дивидентът за състезанието от 4.15pm умножен по 5 се реинвестира като залог за състезанието от 4.45pm. Ако залога е успешен то той се умножава по дивидента за състезанието от 4.45pm и сумата се реинвестира в състезанието от 5.30pm. Печалбата от целия залог би била тази сума умножена по дивидента за състезанието от 5.30pm.

Двоен & троен комбиниран форкаст
Той се състои от комбинирани форкаста за две (двоен) или 3 (троен) състезания. Всеки комбиниран форкаст трябва да е успешен за да спечели залога, като печалбата се реинвестира в следващите селекции.
Пример:
Кемптън от 4.15pm
Найт Флайър
Ръсти Рейнджър
Бейли Бой

Донкастър от 4.45pm
Клас Акт
Бълийв Ин Ми
Мр Вейн
Фенси Дет
£0.50 двоен комбиниран форкаст (72 единични залога @ £0.50, общ залог £36.00)
В 4:15pm които и да е двама от тримата трябва да финишира 1ви и 2ри. £0.50 умножени по форкаст дивидента дава сумата, която ще се реинвестира като залог за състезанието от 4.45pm. Във второто състезание които и да е двама трябва да финишират 1ви и 2ри за да спечели залога. Печалбата ще бъде залогът умножен по форкаст дивидента за състезанието от 4.45pm.
Общият брой залози при двоен или троен комбиниран форкаст се изчислява като се умножат броят залозите от всеки форкаст.

ТРИКАСТ
Трикаст залагането е познаване на 1во, 2ро и 3то място при конни надбягвания или надбягвания с хрътки. Трикаст се предлага само при хендикап конни надбягвания с 8 или повече състезатели и основни състезания с хрътки.
Дивидентите при трикаст се обявяват след всяко състезание като те са базирани на началните цени и обявени за залог от £1.

Директен трикаст (stc)
Директен трикаст е един залог включващ 3 селекции за едно и също състезание за 1во, 2ро и 3то място в точно определен ред.
Пример:
Кемптън от 4.15pm
1ви- Найт Флайър
2ри – Ръсти Рейнджър
3ти – Бейли Бой

£5 директен трикаст.
Найт Флайър трябва да финишира 1ви, Ръсти Рейнджър 2ри и Бейли Бой 3ти за да бъде залога печеливш. Печалбата ше бъде трикаст
дивидента умножен по 5.

Обърнат Залог АКО
Обърнат залог АКО са два залога включващи от 2 до 12 директни селекции свързани с условие. Като обикновения залог АКО, но с тази разлика че веригата от залози се движи в две посоки: надолу по заложния фиш и нагоре по заложния фиш правейки по два залога. При губеща селекция залога спира.

Да не спечели (залог Против)
Залагане на кон да не спечели в състезанието.

Екзакта
Екзакта е пул залог съдържащ две селекции за едно и също състезание, предсказващи 1во и 2ро място в определен ред.

Пример:
Състезание 1 във Филаделфия Парк
1-ви – Джетсън
2-ри – Хампшир Лад
$5 Екзакта.

Джетсън трябва да финишира на 1-во място, а Хампшир Лад на 2-ро място за да бъде залога печеливш. Ако в залога екзакта е посочен участник, който не учавства в състезанието, залогът се отменя.

Източник: BOOKIE_LINK

Речник на термините в света на залозите


 

Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк). Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години

Коментирай първи за “Речник на видовете залози”
 
 

Свързани статии :

Предишна статия/прогноза : Речник на термините в залозите – над 100 термина

 

Следващата статия/прогноза : Португалия – Турция

 


Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години.
Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк).
Някои права запазени. Статии и футболни прогнози могат да бъдат копиране само след добавяне на https://futbolniprognozi.com в края на статията/футболната прогноза. Футболни прогнози не носи отговорност за вашите залози, както и не изисква процент от вашите печалби.