Актуални футболни прогнози и стратегии за залагане

Криза в Челси?

Публикувано на от

За Челси и Вияш-Боаш се говори много интензивно в пресата в последно време, а думата криза е вече много често срещана.

Ситуацията в Челси в момента е много комплексна и трудно може да се опише цялостно, но аз ще се опитам да дам някакъв поглед на нещата в два-три абзаца.

Вияш-Боаш заяви, че в отбора няма криза и не бива да се говори за такава – според него криза би било,  ако Челси завърши сезона без титла. Но феновете и критиците усещат и говорят друго. До известна степен те също имат своето право, както може би и португалеца. Но едно нещо е факт и то неуспорим – Челси изпитва затруднения и в Челси има проблеми. Това понякога е неизменна фаза от развитието на един отбор, които в случая не идват само от треньора, но и това което той наследи – факт е, че тимът доста време не бе подновяван или подсилван с по-дългосрочна перспектива. Но въпреки това, едно от нещата за който Вияш-Боаш е критикуван е неговият по-пасивен подход – феновете биха искали той да бъде далеч по-проактивен и да предвижда проблемите, а не чак когато те затрудняват отбора, тогава да им бъде обръщано внимание.

Преди 2 месеца бях убеден, че португалеца върви в правилната посока, но в момента това е смело твърдение. В игрово отношение, заедно със стилът на Вияш-Боаш, който е критикуван остро в последно време, основните аспекти на отбора също не изглеждат добре. Сериозните нападки в офанзивата идват от това, че сякаш португалеца не може да вземе решение кой трябва да води отбора отпред – засега сериозно разчита на Мата (което изглежда като правилен ход), но като изключим това не е ясно кой/кои са офанзивните играчи, които трябва да поведат отбора – дали това е Торес (който отдавна не е на себе си), Дрогба (който явно изживя добрите си години), Стъридж (който има нужда от опит), Малуда (който изглежда от доста време извън форма) или някои друг. Всички тези постоянни ротации на предният фронт не дават ясен отговор, най-важното не дава резултат, а дават сериозни поводи на феновете за критики.

Заедно с нападението обаче не е едиственото слабо звено в момента. В последните години Челси бе еталон за стабилна защита – без значение как протичаше техният сезон, дефанзивата бе на изключително високо ниво, а отбора като цяло изкарваше кампаният с малко допуснати голове. Това обаче сега изглежда като утопия за този състав. Някои обвиняват Бияш-Боаш, че неговият стил на игра води до това, други – играчите. Реалността обаче може би се крие посредата – и треньорът има своята заслуга за това, но напоследък се вижда как играчи като Иванович и Коул изглеждат много безлично отзад, а грешките сериозно зачестиха. И резултатът е налице – Челси вече допусна толкова голове, колкото преди го правеше за един сезон.

Средната линия на Челси също не фукционира нормално – за контраст в предни сезони, Сините доминираха в средата на терена, но и това вече сякаш е размита реалност. Лампард вече не може да достави тези плеймейкърски качества и сякаш неговото време вече е отминало – тава разбира се изглежда до определена степен логично, но е факт, че може би този отбор трябва да потърси ново моестро в халфовата линия.

Четейки тези редове горе, разбивайки аспектите на играта на отбора, ситуацията изгелжда много тежка в отбора. Въпреки това, мисля че нещата не са чак толкова черни за този тим. В отбора несъмнено има проблеми, но това не означава, че е в криза. Челси наптрупа няколко тежки загуби, но мисля, че най-критичното предстои.

Вияш-Боаш е наясно какво се случва и усеща напрежението върху себе си. Ключово е сега как ще се развият следващите няколко седмици – Сините имат много важен мач с Валенсия, а след това и с Юнайтед. Ако лондончани се провалят в тези две срещи, нещата много ще се нагорещат. Но до тогава португалеца ще има своите шансове да опровергае много хора и това е едно от най-интересните неща тук – да видим как отбора ще реагира в близко време.

Но ако Вияш-Боаш успее да подреди състава си и да напипа малко по-правилен ритъм на игра може да се окаже доста позитивен ход за отбора. И след това идва втората ключова фаза – зимната пауза. Тогава ще дойде времето когато Сините ще трябва да засилят състава си и ако там също успеят, Челси могат да направят един справедлив сезон, а Вияш–Боаш да спечели време да извърши своите реформи.

Другата интересна въпросителна идва от собственика на клуба – Абрамович. Това, за което започна от скоро да се говори е възможността руснакът да покаже характера си отново и едва ли не да се стигне до смяна на треньора (още повече, ако Челси се провалят срещу Валенсия). Лично аз мисля, че е несправедливо да изискват такива чудеса от новият млад треньор, имайки предвид, че мерки трябваше да се вземат в този състав от гледна точка на играчи още по времето на Абрамович.

Всички знаем, че Челси имат проблеми, но дали са в криза? Всеки има свое мнение, но фактите и миналите резултати са налице – това, което е важно и интересно сега, е накъде ще се отправи отбора в момента и още повече – какви ще са решенията на Вияш-Боаш. Окуражавам ви да изкажете и вашето мнение и най-вече – къде ще се намира този отбор след месец-два?


 

Категория : Полезно да знаеш

Етикети : ,

Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк). Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години

Коментирай първи за “Криза в Челси?”
 
 

Свързани статии :

    Няма нищо свързано с темата

Предишна статия/прогноза : Нюкасъл – Челси | Премиършип | Събота | 14:45

 

Следващата статия/прогноза : Евертън – Стоук Сити | Премиършип | Неделя | 17:00

 


Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години.
Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк).
Някои права запазени. Статии и футболни прогнози могат да бъдат копиране само след добавяне на https://futbolniprognozi.com в края на статията/футболната прогноза. Футболни прогнози не носи отговорност за вашите залози, както и не изисква процент от вашите печалби.