Актуални футболни прогнози и стратегии за залагане

Шампионска Лига Формат

Публикувано на от

Шампионска ЛигаШампионска Лига 2009/2010 Нов Формат

Най-престижното клубно първенство в Европа ще претърпи някои сериозни промени за сезон 2009/2010, както беше решено през 2007.

Основни точки:

 • Няма да има промени относно основният формат на състезанието – 32 отбора, разделени в 8 групи по 4 отбора и последваща фаза на преки елиминации; отборът завършил 3-ти в групата си ще бъде прехвърлян в Лига Европа, предишната Купа на УЕФА.
 • През сезон 2009/2010 22 отбора ще влизат директно в груповата фаза (21 + носителя на купата) вместо 16, както беше преди. Според ранг-а в листата на УЕФА, 3 отбора ще влизат директно от първите 3 държави с най-висок коефициент, 2 отбора от държавите от 4-то до 6-то място; 1 отбор от държавите от 7-мо до 12-то място.
 • През сезон 2009/2010 ще има 4 квалификационни кръга, който ще се играят в две срещи, за да се допълнят до 32 отборите, който ще участват в груповата фаза. Ще има 2 квалификационни пътеки.

Първа квалификационна пътека (Шампионска Пътека – наричана така, понеже тук ще участват само шампионите на страните от 13-то до 53-то място в ранглистата на УЕФА):

 • Първи Квалификационен Кръг – състои се от 3 срещи – участват 6-те шампиона на страните от 48-мо до 53-то място; 3 отбора продължават напред.
 • Втори Квалификационен Кръг – състои се от 17 срещи – участват 3-те отбора победители от Първи Квалификационен Кръг и 31 отбора, станали шампиони на страните от 16-то до 47-мо място в ранглистата.
 • Трети Квалификационен Кръг – състои се от 10 срещи – участват 17-те отбора от Втори Квалификационен Кръг и 3-те шампиона на страните от 13-то до 15-то място в ранглистата.
 • Плейофи – състои се от 5 срещи – участват 10 отбора от Трети Квалификационен Кръг и 5-те отбора победители влизат в груповата фаза на Шампионската Лига

Втора квалификационна пътека (започва от Трети Квалификационен Кръг):

 • Трети Квалификационен Кръг – състои се от 5 срещи – участва 1 отбор завършил трети в 6-тата страна от ранглистата плюс 9-те отбора завършили 2-ри в страните от ранглистата намиращи се от 7-мо до 15-то място.
 • Плейофи – състои се от 5 срещи – участват 5-те отбора от Трети Квалификационен Кръг, плюс отборите завършили 2-ри в страните от 1-во до 3-то място в ранглистата, плюс отборите завършили 3-ти в страните от 4-то и 5-то място в ранглистата. 5-те отбора победители от този кръг влизат в Груповата Фаза на Шампионската Лига.

Основни точки (продължение):

 • Отборите от двете пътеки не могат да се срещнат помежду си по време на квалифиакционните кръгове на Шампионската Лига. По този начин се гарантират 5 отбора от по-слабите страни в Груповата Фаза.
 • Загубилите отбори от двете пътеки в Трети Квалификационен Кръг отиват в плейофите на Лигата на Европа.
 • Загубилите отбори от двете пътеки в Плейофите отиват в груповата фаза на Лигата на Европа.
 • Отборите, който завършат на 3-то място в Груповата Фаза отиват в 1/16 финалите на Лигата на Европа. Четирите най-добре представили се, от тези отбори, който завършат 3-ти, ще бъдат поставени в една урна заедно с победителите от груповата фаза на Лигата на Европа.
 • Продължителността на провеждането на 1/8 финалите ще бъде удължено с 2 седмици, което означава, че ще можем да гледаме не 4, а 8 срещи вече от 1/8 финалите (виж таблицата по-долу).
 • Финалът ще се изиграе в Събота с начално време 21:45.

България в момента е на 17-то място в ранглистата на УЕФА, което означава, че нашият шампион ще влиза във Втори Квалификационен Кръг от Шампионската Пътека.

Източник: UEFA.com


 

Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк). Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години

Един коментар за “Шампионска Лига Формат”

#1 Христина Цекова на 7 April, 2010 в 7:20 am

На мен много ми харесва шампионската лига и искъм днес ман.юн.да победи байерн.мюнхен,но се боя,защото Рууни няма да играе за ман.юн. Дано ман.юн.отидат на полуфинал!
 
 

Свързани статии :

 • Жребий Шампионска Лига | Групова фаза 2010 – 2011 от August 26, 2010
  Днес ще се тегли жребият за груповата фаза в Шампионска лига за сезон 2010 - 2011. Жребият започва в...
 • Кратка история на футбола от July 16, 2008
  1848 – Първите футболни правила са съставени в Университета Кеймбридж 1863 – Основана е Английската ...
 • Лига Европа Програма от August 12, 2010
  Идват плейофите на Лига Европа в които участват три български тима - Левски, ЦСКА и Литекс. Първите...
 • Лига Европа от June 18, 2009
  Лига Европа Формат Както вече писахме, Шампионската Лига ще претърпи известни промени през сезон 200...

Предишна статия/прогноза : Програма – Бразилия Серия А

 

Следващата статия/прогноза : Лига Европа

 


Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години.
Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк).
Някои права запазени. Статии и футболни прогнози могат да бъдат копиране само след добавяне на https://futbolniprognozi.com в края на статията/футболната прогноза. Футболни прогнози не носи отговорност за вашите залози, както и не изисква процент от вашите печалби.