Актуални футболни прогнози и стратегии за залагане

Лига Европа

Публикувано на от

UEFA-Europa-LeagueЛига Европа
Формат

Както вече писахме, Шампионската Лига ще претърпи известни промени през сезон 2009/2010 (подробности за промените можете да намерите тук – Нов Формат на Шампионска Лига) . През ноември 2007 бе взето решение за тези промени. Тогава бе взето и решението да промени в Купата на УЕФА, която вече ще е известна като Лига Европа.

Основни точки:

  • Груповата фаза вече ще се състои от 12 групи с по 4 отбора всяка. Всеки отбор ще игра по 2 срещи с останалите отбори (домакин, гост), като двата отбора, които завършат на върха на таблицата, се класират за 1/16 финалите. Това е една от най-основните промени, промяна на груповата фаза, като със сигурност това ще подобри формата, тъй като протичането на групите по този начин със сигурност е по-добър вариант от предишния.
  • Настоящият носител на купата, заедно с 10-те отбора, отпаднали от плейофите на Шампионската Лига се класират директно за Груповата Фаза.
  • Първи Квалификационен Кръг – състои се от 25 срещи – победители от местните купи от страните на 52-ро и 53-то място, плюс отборите завършили 2-ри в страните от 35-то до 51-во място, плюс отборите завършили 3-ти в страните от 22-ро до 51-во място, плюс 3-те отбора спечелили наградата на УЕФА за Fair Play.
  • Втори Квалификационен Кръг – състои се от 40 срещи – участват 25-те победители от Първи Квалификационен Кръг, плюс победителите от местните купи в страните от 28-о до 51-во място в ранглистата, плюс отборите завършили 2-ри в страните от 19-то до 34-то място, плюс отборите завършили на 3-то място в страните от 16-то до 21-во място, плюс отборите завършили 4-ти  в страните от 10-то до 15-то място, плюс отборите завършили 5-ти в страните от 7-мо до 9-то място в ранглистата на УЕФА.
  • Трети Квалификационен Кръг – състои се от 35 срещи – участват 40-те отбора от Втори Квалификационен Кръг, плюс победители от местните купи в страните от 16-то до 27-мо място, плюс отборите завършили 2-ри в страните от 16-то до 18-то място, плюс отборите завършили 3-ти в страните от 10-то до 15-то място, плюс страните завършили 4-ти в страните от 7-мо до 9-то място, плюс отборите завършили 5-ти в страните от 4-то до 6-то място, плюс отборите завършили 6-ти в страните от 1-во до 3-то място в ранглистата на УЕФА.
  • Плейофи – състои се от 37 срещи – участват 35-те отбора от Втори Квалификационен Кръг, плюс 15-те отбора отпаднали от Трети Квалификационен Кръг от Шампионската Лига, плюс победителите от местните купи в страните от 1-во до 15-то място, плюс отборите завършили 3-ти в страните от 7-мо до 9-то място, плюс отборите завършили 4-ти в страните от 4-то до 6-то място, плюс отборите завършили 5-ти в страните от 1-во до 3-то място в ранглистата на УЕФА.
  • Групова Фаза – участват 37-те отбора от Плейофите, плюс 10-те отбора отпаднали от плейофите на Шампионската Лига, плюс победителя от предходната година.
  • Остава правилото, отборът отпаднал от финал за местна купа да участва в Лига Европа, ако отборът спечелил купата се класира за Шампионската Лига.
  • В 1/16 финалът участват 24-те отбора успели да излязат от Груповата Фаза на Лига Европа плюс 8-те отбора завършили 3-ти в груповата фаза на Шампионска Лига.
  • Финалът ще се играе в сряда, в една среща на неутрален терен, в 21:45.

Източник: UEFA.com

Линк към правилата на новият формат на Шампионска Лига  -> Нов Формат на Шампионска Лига


 

Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк). Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години

Един коментар за “Лига Европа”

#1 Владимир на 28 August, 2009 в 11:52 am

Цска тотолно надигра Динамо Москва както каза Лябо Пенев Динамо е фаворит са мо на хартия!

Относно Литекс те просто ме расочароваха аз сам фен на ЦСКА но подкрепям и Литекс за Левски не и желая успех за само загуби
 
 

Свързани статии :

Предишна статия/прогноза : Шампионска Лига Формат

 

Следващата статия/прогноза : Жребий Шампионска лига и Лига Европа

 


Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години.
Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк).
Някои права запазени. Статии и футболни прогнози могат да бъдат копиране само след добавяне на https://futbolniprognozi.com в края на статията/футболната прогноза. Футболни прогнози не носи отговорност за вашите залози, както и не изисква процент от вашите печалби.