Актуални футболни прогнози и стратегии за залагане

Термините в света на залозите

Публикувано на от

Започваме една серия от статии свръзани с терминологията в залаганията, видовете залози и съкращенията. Следват няколко основните термина с които всеки трябва да е наясно :

Букмейкър – Според българския тълковен речник букмейкър е : Лице. което ваписва залаганията на публиката при конни състезаниятова е организаторът на играта, който определя правилата, приема залози и изплаща печалби. Пример: BOOKIE_LINK
Залог – това е сумата, която поставяте (залагате) върху изхода на определено спортно събитие.
Коефициент (мн. ч. Коефициенти ) – величина, която количествено изразява определено свойство, качество, явление. При залозите коефициента е величината определена от букмейкъра за изхода от дадено събитие/събития. Има основно три вида коефициенти, които букмейкърите използват : Американски, Европейски, Британкси. Можете да прочетете как се преобразуват : Преобразуване на коефициенти
Линия – списък от събития и тяхните изходи с коефициенти предлагани от букмейкъра за изчисляване на печалба.
Система : Определен ред, по който са организирани частите на цялото, съобразен с връзките между тях или иначе казано съвкупност от няколко независими събития предствляващи различни варианти на всички възможни изходи. Пример: Система 2 от 3, 2 от 4 и т.н.
Стратегия : Терминът има дрвеногръцки произход – образува се от думите stratos (войска, армия) и ago (водя). Според българския тълковен речник стратегия означа умение, изкуство, наука да се води война по добре обмислен начин. При хазарта най-общо значи поставяне на крайна цел, на генерална линия която да се следва и начина за постигането й. Стратегията е по-широко понятие от системата. В една стратегия могат да бъдет включени множество системи.
Пример : Модифициран критерии на Кели

Няколко полезни линка :
Закон за хазарта

Терминологичен речник в Държавната комисия по хазарта

Терминологични термини в хазарта (.pdf) отново от сайта на Държавната комисия по хазарта

В някоя от следващите статии ще продължим с термините и ще разгледаме видовете залози (примерно: Сигурните залози, Азиатски хендикап, ПП/КР и т.н.)


 

Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк). Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години

Коментирай първи за “Термините в света на залозите”
 
 

Свързани статии :

Предишна статия/прогноза : Модификация на Джон Кели

 

Следващата статия/прогноза : Речник на термините в залозите – над 100 термина

 


Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години.
Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк).
Някои права запазени. Статии и футболни прогнози могат да бъдат копиране само след добавяне на https://futbolniprognozi.com в края на статията/футболната прогноза. Футболни прогнози не носи отговорност за вашите залози, както и не изисква процент от вашите печалби.