Актуални футболни прогнози и стратегии за залагане

Както може би вече сте разбрали, след като играчите в НБА и собствениците на отборите не можаха да се споразумеят за разпределението на доходите, на 1ви юли комисионерът на Асоциацията, Дейвид Стърн, обяви Локаут, като светлина в тунела все още не се вижда.

Първо нека разгледаме какво точно означава, че НБА е в Локаут – прекратяват се всякакви контакти и комуникации между играчите и отборите, забранява се използването на спортните зали и прилежащите към тях съоръжения, преустановяват се както преподписването на договори, така и привличането на свободни агенти. Играчите на които им се дължат заплати за сезон 2010-2011 ще продължат да си получават плащанията, но плащането на всякакви други привилегии (като застраховки например) също се преустановява.

До този Локаут се стигна след като срокът на споразумението за разпределение на доходите между играчи и собственици изтече, а собствениците на отборите искат промяна в процентното разпределение на парите. До преди 1ви юли, играчите прибираха 57% от приходите, което в последния сезон 2010-2011, според собствениците на отборите, е довело до загуба за тях от около 300 милиона долара, като 22 от 30те отбора в Лигата са на червено. Именно в тези проценти се състои промяната за която се настоява от притежателите на клубове в НБА, като разпределението на доходите според тях трябва да е 50%-50%. Освен това, собствениците искат да променят и сегашния “плаващ” таван на заплатите с малко по-ограничен и това отново е нещо, което не се нрави на играчите.

Възможността за евентуален Локаут бе обсъждана през целия сезон в НБА, тъй като в различни изявления много от играчите, някои от които членове на сформирания техен съюз, заявяваха че ще си отстояват своето, като за тях едно разпределение 50%-50% е твърде неприемливо. И след последните преговори, състояли се в края на месец юни, играчите в крайна сметка склониха за намаляване на техния дял от приходите, но до 54.3% срещу 45.7% за собствениците на отборите. И предвид, че едно такова споразумение се сключва за срок от 10 години, според изчисления на представителите на собствениците на клубове, това разпределение ще им коства общи загуби от 7 милиарда долара за този период (тук се взема предвид и растежа в доходите на Асоциацията).

По ирония на съдбата, този Локаут дойде след най-гледаният, най-печелившият и един от най-вълнуващите сезони в историята на Асоциацията, но по всичко изглежда, че скоро едва ли ще се вземе компромисно решение и преговорите между двете страни може да се проточат доста дълго във времето. Още повече, че все още не е ясно кога ще се състои следващата среща между играчи и собственици, като при последния Локаут в НБА, през 1998 година, втората среща е чак в началото на август и то за едва 90 минути без абсолютно никакъв прогрес по въпроса. И докато сме на вълна Локаут през ’98ма година, нека споменем, че тогава Локаута се проточва до 20 януари 1999 година, като решение се взема едва когато Дейвид Стърн поставя ултиматум, че при неуспех в преговорите до 7 януари, ще отмени официално сезона. След подписване на споразумението, шампионата се съкращава от 82 на 50 срещи, като и за първи и последен (засега) път в историята не се състои и Мача на Звездите.

В този ред на мисли, като се има предвид колко далеч от сключване на споразумение са двете страни и нежеланието на нито една от тях да направи компромис, може да се окаже, че сме на прага на възможността сезон 2011-2012 дори да не се състои. Нещо което няма да зарадва абсолютно нито един баскетболен фен (а дори и обикновен наблюдател) по света. Но дали моралното ще надделее над материалното предстои да видим. Само можем да се надяваме играчите и собствениците да не забравят, че по време на Локаут на загуба са абсолютно всички и да сключат примирие час по-скоро.


 

Категория : Полезно да знаеш

Етикети : ,

Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк). Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години

Коментирай първи за “НБА в Локаут – а сега накъде?”
 
 

Свързани статии :

    Няма нищо свързано с темата

Предишна статия/прогноза : Рафаел Надал – Новак Джокович | Уимбълдън 2011 | Финал | Неделя | 16:00

 

Следващата статия/прогноза : Металург Скопие – Локомотив София | Лига Европа | 2-ри квалификационен кръг | Четвъртък | 21:45

 


Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години.
Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк).
Някои права запазени. Статии и футболни прогнози могат да бъдат копиране само след добавяне на https://futbolniprognozi.com в края на статията/футболната прогноза. Футболни прогнози не носи отговорност за вашите залози, както и не изисква процент от вашите печалби.