Актуални футболни прогнози и стратегии за залагане

Един много любопитен 1/4 финал ни предстои в петък, в който се изправят един от основните фаворити Германия срещу най-голямата изненада на турнира – Гърция.Едва ли някои е имал големи надежди Елините да излязат от групата си на Евро 2012, въпреки факта, че тяхната бе оценена като най-лесната от всички. В крайна сметка, благодарение основно на всеизвестният им отборен дух, който присъства в отбора в последните 10 години, Гърция е на 1/4 финал. Всичко това доведе до спомени за Евро 2004 и веднага започнаха спекулации за още една приказка за южната ни съседка. Но за тяхно съжаление, в този двубой те ще трябва да се изправят срещу един от най-основните фаворити. А от гледна точка на Германия – това е считан за отличен 1/4 финал и стечение на обстоятелствата. Един мач с Русия например не би се нравил на Льов толкова много.

Първо трябва да поздравя състава на Гърция за класирането им до тук. Както вече споменах, моето мнение е, че тяхната сила не се крие в имената или индивуалнстите на играчите, а лежи в силният отборен и несломим дух на отбора. Но аз съм далеч от мисълта, че този състав може да повтори постигнатото от преди 8 години. Във футбола често се случват изненадващи неща, но се съмнявам този път да станем свидетели на изненада.

Както е всеизвестно, Гърция разчита основно на защитата си и практикува много затворена и дефанзивна игра. Основната цел на отбора е да не допусне гол. Такава и ще е тук – надеждата на Гърция ще бъде изпълнението на дузпи, където ще имат много по-голям шанс срещу германците. Спокойно можем да очакваме много дефанзивна игра и рядко отбора да поглежда към вратата на Нойер.

В предните мачове Елините стигнаха трудно до успеха, но тук ще се изправят срещу нещо ново и ще им бъде още по-трудно през цялата среща. Има три основни фактора, който си заслужава да споменем в това отношение:

  • Гърция досега не е срещала толкова класен съперник, колкото Германия – противниците й в Група А не могат да се считат на класата на Германия
  • И трите вкарани гола досега на Евро 2012 за Гърция дойдоха благодарение на грешки на противника – Счезни, Чех и Жирков. Реално погледнато отбора нямаше повече от 4-5 по-смислени атаки, който могат да доведат до положения за гол. По-скоро непренудените грешки на противника осигуриха головете им. Тук обаче Германия изглежда много по-стабилно в това отношение, като Нойер и Хюмелс впечетляват много до момента с играта си и изглеждат много стабилни. Трябва да предположим, че Гърция едва ли ще има този късмет в 4-ти пореден мач точно срещу Маншафта.
  • Гърция досега не е срещала нападение като това на ГерманияРусия игра силно в предни позиции, но повече от 2/3 от мача, просто не можеше да постигне нещо продуктивно (както бе и в мача им срещу Полша, който бе един от основните им проблеми на Евро 2012); Полша, макар и с човек повече, също изглеждаха много неми в нападение; за Чехия не считам, че отбора разполага с голяма класа в нападение. Факт е, че защитата на Гърция се справя добре, но според мен досега по-скоро отборите срещу които се изправяха разочароваха в предни позиции.

Поради тези прични вещая доста труден мач за южната ни съседка. Освен това трябва да изпъкнем и огромната липса на Карагунис. Ако досега гърцияте успяваха да правят по 4-5 смислени атаки в нападени, то голяма част бяха заради него. Той просто притежава безценен опит, креативност и умее да задържа топката в центъра, с което да организира атаки. Сега, без него на терена, този аспект от играта ще бъде доста по-труден за Гърция. Най-вероятно ще видим Макос на негово място, но той едва ли ще успее да се справи по същият начин.

Германия обикновено играе силно в елиминационната фаза и това бе факт в последните 3 форума. Освен това германците имат тенденцията да бележат доста голове в този етап от турнира и сякаш вдигат играта с още едно ниво нагоре. Единственото ми притеснение тук е да не видим частично подценяване, така както бе сякаш срещу Дания в последният им мач. Основната им цел ще бъде да успеят да намерят пролуки в защитата на Гърция и мисля, че ще се справят с тази задача за 90 минути.

В крайна сметка, след всичко изложено по-горе, очаквам логична победа за Германия и участие за тях на 1/2 финала.

Прогноза

  • Германия -1.5 при 2.00 коефициент от BOOKIE_LINK с 8/10 единици залог.

Познат ( 4-2 )


Прогнозата е публикувана на 2012-06-21 19:19:58, имайте предвид, че коефициента е бил такъв по време на писането на прогнозата и подлежи на промяна!


 

Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк). Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години

Коментирай първи за “Германия – Гърция | Евро 2012 | 1/4 Финал | Петък | 21:45”
 
 

Свързани статии :

    Няма нищо свързано с темата

Предишна статия/прогноза : Чехия – Португалия | Евро 2012 | 1/4-финал | Четвъртък | 21:45

 

Следващата статия/прогноза : Испания – Франция | Евро 2012 | 1/4-финал | Събота | 21:45

 


Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години.
Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк).
Някои права запазени. Статии и футболни прогнози могат да бъдат копиране само след добавяне на https://futbolniprognozi.com в края на статията/футболната прогноза. Футболни прогнози не носи отговорност за вашите залози, както и не изисква процент от вашите печалби.