Актуални футболни прогнози и стратегии за залагане

Залозите ЗА и СРЕЩУ при борсите за залагане

Публикувано на от

Както вече споменах в предната статия за борсите за залагане основната разлика между букмейкърите и борсите е, че вие можете да влезете в ролята на букмейкър като определяте коефициентите за дадено събитие да се случи или дадено събитие да не се случи. На практика това става, чрез двата типа залози липсващи при букитата – ЗА(Backing) и СРЕЩУ (Laying), които накратко ще бъдат обяснение в настоящата статия.

Залагане ЗА при борсите за залаганеЗалагане ЗА (Back)

Най-кратко ЗА даден изход да се случи, примерно сте избрали мача Челси – Уест Хям и сте играли ЗА Челси да кажем при коефициент 1.26 като залога е 100£. Ако Челси победи Уест Хям вашата печалба е залога умножен по коефициента минус едно за чистата печалба или 100 х (1.26 – 1) = 26£ като борсите обикновенно си вземат комисионна, когато изплащат печалба, ако процента е 5% то окончателно от мача ще сте спечелили 26 – (26 * 0.05) = 24.7£. Ако Челси не победи Уест хям то тогава ще имате загуба от 100£. Ако смятате коефициента за нереално нисък можете да направите нова оферта за коефициента. На теория можете да анулирате залога си, докато не е покрит. Ако само част от него е покрита, можете да аналурите само свободната част. След като бъде покрит напълно, залогът не може да се отмени.

Залагане СРЕЩУ в борсите за залаганеЗалагане СРЕЩУ (Против, Lay) Обратен на залога ЗА, т.е. срещу дадено изход да се случи. Нека се върнем на примера с Челси – Уест Хям. Залагаме на Срещу Челси при коефициент 1.27, залога ни е 100£. Тук е и основното предимство на борсите, при букемйкърите няма как да заложите дадено събите да не се случи (примерно няма как да залозиже, че няма да стане 0-0), докато при борсите това е възможно. Когато залагаме СРЕЩУ отсреща има някой, който е посрещнал залога ни и е заложил ЗА този изход, затова и нашата цел е коефициента да е колкото се може по-нисък, защото ако нашия залог не излезе сме длъжни да изплатим на този който е заложил ЗА т.е. в случая с Челси, ако спечелим, печелим 100£ (залога ни), ако загубим губим 27£(100 х (1.27-1)). Отново се изчислява комисионна, която в нашия случай беше 5% процента т.е. печелим не 100£ а 95£ след облагането с комисонната.

В най-общи линии това са двата типа залози ЗА и СРЕЩУ.

Ето и цитат от Betfair, който може да бъде полезен:

Подреждане в опашка на изчакване за облог и сума за облог
Наличната сума за облог, която виждате за пазар под всеки коефициент може да представлява комбинация от непосрешнати залози на един или повече играчи. Когато залогът Ви е посрещнат Вие винаги ще бъдете свързан със залозите, кото първо са били предложени за тези коефициенти (първият предложен облог е обслужен първи). Ето защо съществува стремеж сред играчите да направят залози за конкретни срещи възможно най-рано.. Вие може да залагате целият или част от посоченият облог. Ако, търсеният облог не се намира сред най-добрите коефициенти, Вие може да промените коефициентите си спрамо предлаганите на второ или трето място и да заложите цялата сума. Системата автоматично ще посрещне първо наличните облози за най-добри коефициенти и след това за второ и следващо място до като се достигне минимално приемливия коефициент за вас.

Процент на книга
Процентът (%) на книга е посочен в горната част на изгледа на пазара над колоните ‘ЗА’ и ‘СРЕЩУ’. Този % представя конкурентността на тези коефициенти за дадения пазар. Той се изчислява посредсвом събирането на дадените индивидуални коефициенти за пазар на всяка селекция. Този процент се нарича “overound”. Ако извършвате залог ‘ЗА’ дадена селекция, Вие следва да търсите пазар в който ‘% на книга’ е възможно най-малък (това означава %, който е възможно най-близък до 100%). При много редки случаи е възможно този процент да падне под 100% (това често се нарича ‘надхвърлена’ книга). В случай, че настъпи такава ситуация, теоритично ако заложите ‘ЗА’ всички селекции на даден пазар Вие си гарантирате печалба. Такава ситуация представлява аномалия, и пазара много бързо се самокорегира.

Процент на книга при извършване на залози
Като наблюдавате ‘% на книга’ в панела за извършване на залози, докато извършвате залози ще можете да изберете точно коефициентите, които желаете. Ако извършвате залози ‘СРЕЩУ’ за всички селекции в даден пазар (пазар, който може да има само един победител), уверете се че ‘% на книга’ е по-голям от 100%. В противен случай, Вие можете да претърпите загуба (особено ако всички залози са посрещнати). По подобна логика, ако направите залози при ‘% на книга’ по-голям от 100% и всичките залози са посрещнати, Вие си гарантирате печалба.

П.С. Картинките са взети от Betfair


 

Категория : Букмейкъри и Борси

Етикети : , , ,

Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк). Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години

Един коментар за “Залозите ЗА и СРЕЩУ при борсите за залагане”

#1 Десислав на 3 March, 2010 в 1:17 pm

От 1 седмица се опитвам да ги разбера тея залози за и срещу в Betfair, обаче нещо не ми е ясно. Изчетох всички хелпове на саита и пак не мога да разбера, явно не съм много схвалив :)
Ако може някои да обясни по подробно, виждам че в този саит се знаят много неща за футболния хазарт.
Благодаря предварително!
 
 

Свързани статии :

Предишна статия/прогноза : Барселона – Реал Мадрид

 

Следващата статия/прогноза : Хофенхайм – Шалке

 


Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години.
Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк).
Някои права запазени. Статии и футболни прогнози могат да бъдат копиране само след добавяне на https://futbolniprognozi.com в края на статията/футболната прогноза. Футболни прогнози не носи отговорност за вашите залози, както и не изисква процент от вашите печалби.