Актуални футболни прогнози и стратегии за залагане

Борси за залагане

Публикувано на от

Борсите за залагания са един от алтернативните начини за залагане и тук ще разгледаме техните предимства и ще отговорим на някои често задавани въпроси. И, разбира се, ще предложим на Вашето внимание и най-голямата от тях – Betfair.

Какво са борсите за залагане и по какво се различават от  традиционните букмейкъри?
Борсите се появиха около 2000 година и бързо набраха скорост.
Заложните борси изпълнявят ролята на агенти, които дават на клиентите си възможност да сключват облози един с друг, осигурявайки необходимата база за осъществяване на облога и вземат комисионна за услугата (обикновено в размер на около 5% от печалбата Ви). Основната разлика между букмейкъра и борсата, е че Вие можете да определяте коефициентите, можете да залагате не само дадено събитие да се случи, но и дадено събитие да не се случи, т.е. Вие влизате в ролята на букмейкър. Минималните варират, но за разлика от букмейкърите, тук няма таван. Стига да намерите кой да Ви плати, можете да залагате колкото поискате.

Може би най-разпространената заложна борса е Betfair, която поддържа и български език. В менюто “Помощ” на Betfair ще намерите отговори на всички основни въпроси около борсите за залагане, как да залагате, как да депозирате, какво са залози “ЗА” и “СРЕЩУ” и т.н.  Тук ще цитираме малка част от това меню:

Залагането с коефициенти е един от най-разпространените методи на залагане в света, който предполага прогнозиране за изход от дадено събитие. Вие правите своят залог на предварително определени конкретни ‘Коефициенти’, които са свързани с процентна вероятност за това, даденото събитие да се случи. Колкото по-малък е коефициента, толкова по-вероятно е този изход да се реализира. Изходът с най-малък коефициент се счита за ‘фаворита’ за този пазар. Обикновенно при пазара със залози за коефициенти, вида залагане се натича едностранен, като букмейкърите ‘предлагат’ коефициенти на клиентите си, а те от своя страна винаги приемат тези коефициенти.
Betfair дава възможност на своите потребители и двете опции – да предлагат свои Коефициенти и да използват готови такива. Така Вие може да залагате независимо от това, дали играете ‘ЗА’ или ‘СРЕЩУ’ изход от събитие. Когато приемате даден коефициент Вие залагате ‘ЗА’ този резултат и обратно, когато предлагате коефициенти, Вие залагате ‘СРЕЩУ’ този резултат.
Когато залагате на конкретен резултат, Вие желаете той да се реализира. Например, ако заложите ‘ЗА’ Хенман с коефициент от 3.1 за £100, Вие желаете Хенман да победи. Вашата обща печалба, ако той победи ще бъде £310 (с включен облог) и Вашата максимална загуба е £100 (вашия облог).
Правене на залог ‘СРЕЩУ’ е обратното на залог ‘ЗА’: той представлява залог за това че даден изход НЯМА да се реализира. Това представлява традиционната схема на работа на всички букмейкъри. Например, ако заложите ‘СРЕЩУ’ Дарби Каунти при коефициент от 4.0 за £100, Вие смятате, че е малко вероятно Дерби да спечели и затова използвате традиционните коефициенти от 3/1 срещу него. Вашата обща печалба, ако Дерби загуби или завърши на равно е £100 (т.е. облога) и Вашата максимална загуба се равнява на £300 (което представлява сумата, която трябва да изплатите, на човека приел Вашия облог). Като резюме, Вие приемате залозите на други потребители, които смятат, че Дарби ще спечели.
Пазарите с коефициенти може да имат един или няколко победители в зависимост от подробностите за пазара. Например, Betfair предлага пазари ‘За място’ за повечето организирани конни състезания. Броят на потенциалните ‘Победители’ за даден пазар е винаги посочен в панела ‘Инфо за пазар’.

Най-важното за борсите обаче е, че те в над 90% от случаите предлагат най-добри коефициенти, в сравнение с който и да е букмейкър. Това е така, тъй като там именно играчите сключват облог един срещу друг и са склонни понякога да дадат по-висок коефициент отколкото букмейкърите, когато са много сигурни в даден изход на някое събитие. Също така, много пъти се случва някой да предложи определена сума, с определен коефициент (например 2.00 за победа на Испания срещу Холандия), но след няколко часа, ден-два, да излезе информация че някой от основните играчи на отбора, който смятате че ще загуби ще отсъства (например Ариен Робен се е контузил), и съответният човек да няма възможност да се логне веднага в системата, за да изтегли предложението си. Тогава, Вие можете да се възползвате веднага от този коефициент, докато в обикновените букмейкъри веднага ще се реагира на тази новина и коефициента за Испания ще се понижи.

А Betfair, като най-голямата и разпространена борса на пазара, предлага най-много възможносто за залог, и съответно привлича най-много клиенти към себе си.

Към момента, Betfair е и единственият лицензиран, по-голям букмейкър за нашата страна, така че достъпът до страницата им е максимално улеснен и не изисква специални умения и усилия.

Ако имате някакви въпроси относно борсите, и по-конкретно Betfair, чувствайте се свободни да ни попитате.


 

Категория : Букмейкъри и Борси

Етикети : , ,

Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк). Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години

Коментирай първи за “Борси за залагане”
 
 

Свързани статии :

Предишна статия/прогноза : Лацио – Дженоа

 

Следващата статия/прогноза : Зенит Санкт Петербург – Ювентус

 


Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години.
Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк).
Някои права запазени. Статии и футболни прогнози могат да бъдат копиране само след добавяне на https://futbolniprognozi.com в края на статията/футболната прогноза. Футболни прогнози не носи отговорност за вашите залози, както и не изисква процент от вашите печалби.