Актуални футболни прогнози и стратегии за залагане

Евро 08 – прякори, телевизия, купа, химн …

Публикувано на от

Билетите за Европейското по футболВ предната статия показахма талисманите на Европейско 2008 и песничката с тяхно участие, Футболната топка с която ще изиграят мачовете, Групите, наградния фонд и спонсорите на събитието. В тази ще разберете кой е химн-а на Евро 2008, балона на Евро 08, прякорите на отборите, по коя телевизия ще дават мачовете от Европейското първенство по футбол и друга интересна информация.

Телевизията по която ще дават мачовете от Евро 08 е Диема (официален сайт). В прогрмата за Евро 08 можете да видите и в колко часа ще се играят мачове, за да разберете и кога ще ги предват. Между другото, ако искате да си купите реклама от Диема по време на европейското ще трябва да дадете :
За златен пакет – 298,800.00 лв.
За сребърен пакет – 228,000.00 лв.
За бронзов пакет – 148,800.00 лв. ( повече информация в сайта на Диема )

Прякори на отборите от Евро 08
Група A
Чехия
Португалия – Екипа дас Кинтас
Швейцария – Нати
Турция – Ай-Илдизлилар
Група B
Австрия
Хърватска – Тъй като знамето на Хърватска е на бели и червени квадратчета, подредени шахматно, българските журналисти наричат хърватите „Шахматистите“
Германия – Националните 11 (Die Nationalelf), Бундестим
Полша – Орлите, Дружина полска
Група C
Франция – Петлите
Италия – Адзурите, Скуадра адзура
Холандия – Лалетата
Румъния – Трикольорите
Група D
Гърция – Пиратския кораб, елини
Русия – Сборная (така руснаците наричат всички национални отбори по футбол)
Испания – Ла фурия роя (Червената фурия)
Швеция – Бегулт, Тре крунур
Ако някой има идеи за прякорите на Чехия и Австрия … ?
Източник : Wikipedia

Друг интересен факт е, че всеки който има билет за някой от мачовете на Евро 08 ще може в рамките на 24 часа преди и още толкова след мача да използва публичния превоз в Швейцария и Австрия напълно безплатно като за билет ще служи билета за мача, това обяви Стефан Вайнгард от швейцарските железници.

За химн на Евро 2008 е избрано пърчето на Енрике Иглесиас “Can you hear me”, което с започването на събитието най-вероятно ще бъде разпространявано безплатно или поне ще има качени клипове.

Балона на Евро 08Евро 2008 си има и официален Балон :) не не от онези за децата, а летателен балон висок 34.5 метра. Той взе участие в Десетия световен фестивал на балоните в Женева и спечели четвъртото интернационално състезание с балони. Целта му е да рекламира събитието, а формата на балона е с формата на трофея, който ще вземе победителят в Евро 08. Етапите през които ще премине балона са :
* Базел: 28 Януари – 3 Февруари 2008
* Женева: 7 – 10 Февруари 2008
* Цюрих: 21 – 24 Февруари 2008
* Берн: 28 Февруари – 2 Март 2008
* Лозана: 7 – 9 Март 2008
* Инсбрук: 20 – 23 Март 2008
* Линц: 27 – 30 Март 2008
* Клагенфут: 3 – 6 Април 2008
* Залжбург: 13 – 16 Април 2008
* Грац: 24 – 26 Април 2008
* Лугано: 1 – 4 Май 2008
* Люцерн: 8 – 11 Май 2008
* Виена: 5 – 30 Юни 2008

Тапети/снимки свързани със европейското можете да видите в официалния сайт на УЕФА, а също можете да си изтеглите и динамичен Scrensaver от тук или от официалния сайт. Инсталира се лесно ( разархивирате файла, старите uefa-screensaver_en.exe, след това Install и сте готови ). Предоставя последните новини (на английски език) от сайта на УЕФА, под формата на screensaver.

Купата за Евро 08Знате ли кой е Анри Делоне ? Няма как да не сте го чували. Купата, която ще се даде на победителя на Европейското е кръстена на него, а и той самия предлага през далечната 1927 създаването на Европейско първенство по футбол, заедно с Юл Рамит развиват идеята за Световно първенство и един от първите привърженици за КЕШ. Общо взета личност, която е допринесла много за футбола, който наблюдаваме днес. Трофеят за Евро 08 е изработен изцяло от сребро, тежи 8 килограма, висок е 60 см и почети не се е променил от създаването му, единствено отборите печелили купата са изместени от задната страна и е малко по-висок.

Полезни сайтове с новини около Евро 08
1. Уефа – Евро 08 – Официалния сайт на Евро 08, от където можете да прочетете за всяко едно официално събитие. За съжаление няма български превод, но нашите “медии” се справят сравнително добре с него. Сайта можете да прегледате на Английски, Френски, Немски, Испански, Италиански, Португалски, Руски, Японски, Корейски и Китайски.
2. OnTheWeb – Сайта е поддържан от екипа на Диема и смятам, че ще е доста актуален по отношение на информация.
3. Sportni.bg – Предложението на Sportni.bg за Евро 08

Имаш интересна информация ? Сподели я с нас :)


 

Категория : Архиви

Няма свързани етикети

Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк). Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години

3 Коментара за “Евро 08 – прякори, телевизия, купа, химн …”

#1 Станислав Колев на 14 May, 2008 в 12:51 am

Една Гола фотосесия в чест на Евро 08 е била направена от известния фотограф Спенсър Туник, като участие са взели 1840 доброволци. Фотосесията е заснета на Ернст-Хапел

#2 Станислав Колев на 18 May, 2008 в 1:06 pm

Направиха предварителна оценка на приходите за дветете държави от Европейското първенство по футбол:
Швейцария – 7 500 нови работни места и 813,6 милиона долара
Австрия – 10 000 нови работни места 321 милиона евро

#3 португалия на 12 June, 2008 в 9:26 am

portugalcite 6te skasat vsi4ki v tozi turnir
 
 

Свързани статии :

Предишна статия/прогноза : Чехия на Евро 2008

 

Следващата статия/прогноза : Екипи на отборите в Европейското по футбол 2008

 


Всички материали в сайта са предназначени за лица над 18 години. С посещението си, Вие потвърждавате, че имате навършени 18 години.
Нашият екип подкрепя изцяло отговорното залагане. Ако имаш съмнения за проблеми, може да направиш този тест (линк) и да прочетеш информацията по въпроса на Министерство на Здравеопазването (линк) и Gambling Therapy (линк).
Някои права запазени. Статии и футболни прогнози могат да бъдат копиране само след добавяне на https://futbolniprognozi.com в края на статията/футболната прогноза. Футболни прогнози не носи отговорност за вашите залози, както и не изисква процент от вашите печалби.